Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем при палене сутрин,играят оборотите и гасне

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем при палене сутрин,играят оборотите и гасне

имам проблем при старта сутрин когато е студена колата(156 1.8.тс)не6те да дарги обороти,гасне оставям я по 10 мин да работи,смених ламбда сонда платих 96евро опражисе само за един ден и сега е о6те по зле,като позагрее малко се пооправя,но нито варви както трябва ни6то,изван страната сам и е кофти положението!ако може някои да даде савет моля!!!
    АЛФА РОМЕО 156 1.6 ТС

Няма да ти отговорим, преди да прочетеш десетките теми и постове по този повод!
    Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщение
      Няма да ти отговорим, преди да прочетеш десетките теми и постове по този повод!
      sajalqvam no sam nov v sayta!vse pak blagodarq
      АЛФА РОМЕО 156 1.6 ТС

Comment

Първоначално публикувано от xristakos Покажи съобщение
        имам проблем при старта сутрин когато е студена колата(156 1.8.тс)не6те да дарги обороти,гасне оставям я по 10 мин да работи,смених ламбда сонда платих 96евро опражисе само за един ден и сега е о6те по зле,като позагрее малко се пооправя,но нито варви както трябва ни6то,изван страната сам и е кофти положението!ако може някои да даде савет моля!!!
        Не може да бъде, тва не може да се случи на Алфа. Явно са ти сменили мотора с някой от друга кола.
        Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Да не бъда груб както колегата "ammaRay". Дебитомер ти е проблема , а за вървежа ако след подмяната на дебитомера пак не върви както трябва,може и да има проблем с свещи,кабели,бобина,комутатор. Иначе за в бъдеще за някой въпроси, използвай търсачката
          Алфа Ромео 155 1.7ТС, 93г. EX
          Алфа Ромео 166 2.0ТС, 99г. EX
          Алфа Ромео 156 1.9JTD16v, 04г.

Comment

благодаря както казах нов сам в саита,но просто искам да допалня 4е на диагностика показва отново ламбда сонда грешка!а сондата е на BOSH!благодаря за разбирането!а на господина които ми се подиграва даржа да кажа:колата я имам от 3 години и тожа е парвият проблем които ми прави!благодаря на ви за тарпението и за саветите

---------- Post added at 19:10 ---------- Previous post was at 19:08 ----------

и жсе пак да попитам,как да се оверяза дебитомера?на диагностиката не показва ни6то освен ламбда сондата!
            АЛФА РОМЕО 156 1.6 ТС

Comment

Добре на диагностиката не ти ли показа проблем с дебитомера? Защото като има проблем с него на диагностика си показва, да не е пък от дроселова клапа,хмммм искаш да кажеш че като смени лам сонда,колата си палеше и вървеше супер, ако е така да не си попаднал на някое менте сонда?
              Алфа Ромео 155 1.7ТС, 93г. EX
              Алфа Ромео 166 2.0ТС, 99г. EX
              Алфа Ромео 156 1.9JTD16v, 04г.

Comment

Първоначално публикувано от milenmilan Покажи съобщение
                може и да има проблем с свещи,кабели,бобина,комутатор...
                Пропусна дросел.При мен това беше проблема.След почистване и адаптация изчезна...
                Alfa 156
                ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
                sigpic

Comment

несам в балгария,предполага се сондата да е оригинална,близо 100евро платих за нея!!!!а на диагностиката осжен гре6ка ж сондата ни6то друго не показа,днес бях в сервиз(BOSH)и нищо непоказа!

---------- Post added at 20:19 ---------- Previous post was at 20:17 ----------

Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение
                  Пропусна дросел.При мен това беше проблема.След почистване и адаптация изчезна...
                  адаптация?ако може да ми обясни6?
                  АЛФА РОМЕО 156 1.6 ТС

Comment

Ами след почистване на дебитомер и/или дросел се адаптира компютъра.Единия начин е да откачиш минуса на акумулатора за известно време, после да го закачиш и да я поръчкаш из квартала 15-20 минути за да се научи компютъра с новите показатели.Най-добре по-светнатите да кажат точно, че не съм наясно много-много...
                    Alfa 156
                    ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
                    sigpic

Comment

Направи си свястна диагностика и виж стойностите на дебитомера - най вероятно е от него.
                      Имаш шанс да се разминеш само с почистване и адаптация
                      sigpic
                      Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                      Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Е... не съм много груб, ама ако потърси малко сам, ще му трябва малко помощ от наша страна. Важното е да вникнеш в същността на проблема - сам!
                        Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Ами тук ни6то немогат,зака4ат си я за масинките там и пускат някаква диагностика на целия автомобил,ама маи са малко малоумници и ни6то неправят,ламбда сондата е с две години гаранция и утре 6те ходя за нова ми се струва!а дроселовата клапа както казвате,мога ли сам да си я по4истя вклу4ително и дебитомера?и как става и наи ве4е с какви препарати!
                          АЛФА РОМЕО 156 1.6 ТС

Comment

таи като тука са малоумници,отидох купих си един спреи отворих дросела и дебитомера и ги по4истих,послу6ах савета ви и направих адаптация,и о 4удо баба яга взе 4е се оправисега идвам от магистралата 230 си ги свали за отрицателно време(поне имат пати6та хората каде да карат)6те видя утре сутрин как 6те е като е студена!!!благодаря за саветите!
                            Last edited by xristakos; d.m.y г., 14:09.
                            АЛФА РОМЕО 156 1.6 ТС

Comment

Не бързай да се радваш докато не се адаптира напълно. Покарай 200 - 300 км. и тогава пиши
                              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                              X